onsdag 4 april 2012

UTVECKLING - SKRIV ETT INLÄGG! TYCK TILL!

Hur vet du/Hur märker du att du utvecklas, via skolan?
Vad kan läraren göra för att få dig att utvecklas?

4 kommentarer:

  1. Det är inte på lektionerna man märker att man lär sig något, utan när man möter ett problem i "verkligheten". Speciellt om det är ett problem som man möt förut som man nu kan lösa på ett bättre sätt. Det är då man märker att man faktiskt lär sig något för livet i skolan; inte bara för provet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant! Kan du ge exempel på någon situation du varit med om?

      Radera
    2. Ja bara små saker som till exempel när man åker flygplan och det slår lock på öronen. Då tänker man sig tillbaka till lektionen om tryck och så kommer man ihåg; att jag är högre upp med mindre tryck, medan jag har ett högre inåt i mig, därför får jag ont i öronen för att trycket försöker jämna ut sig själv. Och då kan jag tex gäspa så att trycket jämnas ut. Det är ett typiskt exempel på en sak man inte tyckte var märkvärdig på lektionen, tills man kom på hur man kan använda informationen.

      Radera
    3. Riktigt häftig tanke och nu när jag tänker efter så har det hänt flera gånger som till exempel när vi pratade om Genus i svenskan innan dess tänkte man inte alls på de och nu vart man än ser kan man hitta saker som påminner om det och de första dagarna efter arbetet börjat kunde man märka saker som man inte tänkt på innan. Ett exempel är i söndags när jag var och seglade och mina kompisar pratade om 2-mans båtar och där har vi redan ett genus varför heter det 2-mans och liknande även rollerna benämns som Rorsman och gast, Varför rorsman? Är det för att det är manligt att segla eller är det så att för i tiden så var det de manliga Vikingarna som stog och styrde där bak i båten?

      Radera